diumenge, 8 de maig del 2016

Dijous, 05.05.16 - Causey Farm

Molt bon dia!

Aquesta setmana no se'ns poden acumular més plans!!! 

Tot i que alguns col·legis han tornat a la vida ordinària de les classes (St Attracta's, St Mary's and Gerard's i Guardian Angels) la gran majoria seguim de vacances; i si dimarts passat vam fer una sortida més cultural, avui l'hem combinat amb alguna mica més d'esbarjo... tot i que hem après molt de la vida irlandesa!

Recordeu que us vam anunciar la nostra visita a una granja? A Causey Farm no és viu només dels animals... però de tota la cultura de la "Irlanda profunda". Aquest era el nostre pla:

1. Brown breadmaking
2. Céilí Dancing
3. Bodhrán Session 
4. Meet our farmyard friends: Farm Visit
5. Team-building Challenges
6. Graffity art
7. Bog-jumping

així que prepareu-vos a les fotos... 

1. Brown breadmaking
Això és el que vam trobar-nos per preparar el "brown bread"


i havíem d'aconseguir això!!


Aviat vam posar-nos a fer... amb l'ajut de les nostres monitores, és clar!








 



Abans de marxar vam recollir els nostres "brown breads"... pot ser que ens esperàvem alguna cosa diferent: no tenia gens de gust de pa! però aviat ens el vam cruspir en el camí cap a casa!!

Vam fer una immersió absoluta en les tradicions irlandeses: Irish dance i vam tocar el bodhrán: sembla senzill, però no ho és massa, tot i que vam estar ben atentes a les explicacions:


           


potser amb el vídeo us fareu més a la idea:



sort que pel bodhran només cal tenir les mans coordinades!





amb una mica de música la cosa és menys arriscada!



La realitat és que els grans triomfadors de la jornada van ser els animals que vam topar-nos durant el passeig per la granja: unes van llençar-se abans que altres a agafar i tocar qualsevol animal.... però finalment qui menys qui més va haver-se de rentar les mans abans de dinar. Aquí teniu qui va anar per endavant:


per altres va haver-hi un procés...

         

... que sempre acaba bé!






 els cavalls van ser un altre capítol d'animals:



 
però el més tendre, els cadells:







de tota manera, no ens vam despistar de l'objectiu que teníem quan els vam trobar: grafiti!



no vam deixar-nos massa racons per omplir!

De tota manera tot no va quedar aquí... encara ens va donar temps de fer algunes activitats de "team": heu fet mai concurs de qui guanya més punts encertant les botes d'aigua en rodes de diferents mides? Nosaltres vam guanyar les altres alumnes de Fomento: 




Totes vam tenir la oportunitat d'intentar-ho però algunes de les nostres van fer-ho mooolt bé!

La "traca final" de la visita a la granja va ser "l'experiència del bog": la terra que -a la llarga- produeix el turf que tantes llars de foc han escalfat cases pairals d'aquí. L'experiència era tan tangible com això: sucar-s'hi fins a la medul·la! 






Certament, les altres les vam veure com es llençàvem al fang amb certa prevenció, però al final alguna més s'hi hauria apuntat... tot depèn del moment!!

Ja veieu què intens el dia!!! Demà divendres, per descansar i fer les activitats del dossier que ens toca: avui la Guille ens ha retornat els dossiers de 1er ESO corregits de les assignatures de socials i naturals... i amb nota! que diferent és que ens expliquin les coses que les hàgim de pensar un pèl nosaltres...

En fi, demà passat ens tornem a veure! Fins aleshores!









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.